Acupuncturisten Liu
De heer Wan Li Liu en mevrouw Zhengwen (Wendy) Liu

Dhr. Wan Li Liu is in juli 1970 afgestudeerd in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Hierna werkte hij gedurende enkele jaren als arts in een staatsziekenhuis in Wencheng (China). Hier ontmoette hij zijn vrouw die in hetzelfde ziekenhuis werkzaam was als traditioneel arts. Mevrouw Xiao Hua Liu is een afstammelinge van de familie Zhao, die hun eigen traditionele leer hebben ontwikkeld.
Na de Chinese culturele revolutie (1970-1975) bracht dhr. Wan Li Liu de geneeswijze die hij van zijn voorouders had geleerd, naar Nederland. In 1981 vestigde hij zijn eerste praktijk in de Bakkerstraat in Arnhem. Hiermee was hij de eerste traditioneel Chinese dokter in Arnhem. De eerste bezoekers bestonden toentertijd alleen uit Chinese en Indonesische patiënten, maar snel genoeg breidde de patiëntenkring zich uit en kwamen er ook Nederlandse patiënten.
Vanwege het grote succes verhuisde dhr. Wan Li Liu in 1982 zijn praktijk van de Bakkerstraat naar de Eusebiusbuitensingel en een jaar later (1983) naar de Zijpendaalseweg. In ditzelfde jaar kwamen zijn vrouw en kinderen naar Nederland om hem te steunen en helpen in zijn praktijk.
Tussen 1983 en 2006 werken dhr. Wan Li Liu en zijn vrouw samen in de praktijk. Begin jaren negentig kwam hun oudste dochter Wendy Liu hen hierbij helpen, nadat zij in China de opleiding tot acupuncturiste had afgerond.

Patiënten komen uit heel Nederland. Ook uit het buitenland komen er geregeld patiënten, zoals uit Duitsland, België, Engeland, en Frankrijk. Zelfs zijn er bezoekers geweest uit Canada en Amerika.

 
Copyright © 1981 - 2020 Acupunctuur LIU. All Rights Reserved.